Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@01:21:55 GMT

بی‏‏‌توجهی حقیقی‏‏‌ها به رشد سهام

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۶۶۳۲

به گزارش بورس تابناک، به این ترتیب در مجموع دادوستدهای هفته منتهی به ۱۴مهرماه، سهامی به ارزش ۵۵۵‌میلیارد تومان از سبد سهامداران حقیقی به پرتفوی حقوقی‌ها منتقل شد تا بازیگران خرد بورس تهران برای ششمین هفته متوالی به فعالیت در زمین فروش سهام ادامه دهند. با وجود رشد میانگین قیمت سهام و پشتوانه‌های بنیادی اما به نظر می‌رسد از یکسو هراس بورس‌بازان حقیقی از افول مجدد قیمت‌ها و از سوی دیگر انتظار برای انتشار عملکرد فصلی بنگاه‌های بورسی، مهم‌ترین دلیل تعلل سرمایه‌ این دسته از بازیگران بورسی به گردونه معاملات سهام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  عملکرد بازیگران در صنایع بورسی

معاملات بورس تهران در هفته منتهی به ۱۴مهرماه در حالی به پایان رسید که از ۳۸ گروه فعال بورسی، در ۱۴ صنعت شاهد ثبت خالص خرید مثبت سهامداران حقیقی بودیم و در مقابل این دسته از بازیگران سهام ترجیح دادند سهام خود را در ۲۵ گروه دیگر به فروش برسانند. در این میان بیشترین اقبال حقیقی‌ها به زیرمجموعه‌های گروه محصولات شیمیایی معطوف شد. در میان فلزی‌ها، این «خراسان» بود که بیش از سایرین در مرکز توجه سهامداران خرد قرار گرفت. به هر روی در مجموع دادوستدهای هفته گذشته، شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۳۲‌میلیارد و ۸۵۶‌میلیون تومان از زیرمجموعه پتروشیمی در مسیر حقوقی به حقیقی بودیم. رشد بهای جهانی نفت و گاز از مهم‌ترین دلایل ورود سرمایه‌های حقیقی به سهام پتروشیمی بود. پس از آن نوبت به صنعت کانه‌های فلزی رسید تا در لیست خرید سهامداران خرد جای بگیرد.

در این راستا معدنی‌ها معاملات هفتگی خود را با خالص خرید ۵۸‌میلیارد و ۲۹۷‌میلیون تومان حقیقی‌ها به پایان رساندند. سومین گروهی که در لیست خرید حقیقی‌ها قرار گرفت، صنعت مواد و محصولات دارویی بود. افزایش زمزمه‌های قطعیت یافتن حذف ارز ۴۲۰۰ از مهم‌ترین عواملی است که موجب توجه حقیقی‌ها به سهام دارویی شده است. جایی که شرکت‌های تولیدکننده دارو یک به یک از افزایش نرخ محصولات خود به دلیل تغییر مبنا از ارز دولتی به نیمایی خبر می‌دهند. به این ترتیب طی معاملات هفته گذشته بورس تهران، سهامی در گروه مواد و محصولات دارویی به ارزش ۴۳‌میلیارد و ۲۲۰‌میلیون تومان به سبد سهام حقیقی‌ها افزوده شد. در آن سوی بازار فلزی‌ها با خالص فروش ۲۵۷‌میلیارد و ۱۳۶‌میلیون تومانی سهامداران خرد مواجه شدند. پس از آن بیشترین خروج پول حقیقی از زیرمجموعه‌های بانکی به میزان ۱۴۷‌میلیارد و ۲۴۴‌میلیون تومان رقم خورد. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز شرایط مشابهی را تجربه کردند و با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۱۰‌میلیارد و ۱۰۷‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی مواجه شدند.

  سهامداران فعال در روزهای هفته

شنبه: معاملات اولین روز کاری هفته گذشته با رشد ۲/ ۵‌درصدی شاخص کل استارت خورد و سهامداران خرد نیز خالص خرید ۲۱۹‌میلیارد و ۵۶۷‌میلیون تومانی را رقم زدند. صعود بهای نفت و گاز طی دادوستدهای آخرین روز کاری هفته گذشته بازار جهانی (جمعه ۹ مهر) سبب شد تا بورس‌بازان حقیقی توجه ویژه‌ای به سهام پتروشیمی داشته باشند.

از این رو طی دادوستدهای این روز شاهد ورود ۲۵۴‌میلیارد و ۹۶۳‌میلیون تومانی سرمایه‌های خرد به زیرمجموعه‌های گروه محصولات شیمیایی بودیم. پس از آن نوبت به معدنی‌ها رسید تا شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۸۵‌میلیارد و ۸۰۷‌میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی باشند. پالایشگاه‌های بورسی نیز با تجربه شرایطی مشابه، شاهد ثبت خالص خرید ۴۳‌میلیارد و ۲۵۰‌میلیون تومانی از سوی سهامداران حقیقی بورس تهران بودند. در آن سوی بازار سه گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی و سیمانی‌ها با بیشترین خروج سهامداران حقیقی مواجه شدند. در مجموع سه گروه مذکور سهامی به ارزش ۹۹‌میلیارد و ۶۳۸ میلوین تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد.

یکشنبه: رشد نماگرهای بورسی در دومین روز هفته نیز ادامه یافت اما شاخص کل به رشد ۲/ ۰‌درصدی بسنده کرد. عقب‌نشینی تقاضا سبب شد تا سهامی به ارزش ۴۰۹‌میلیارد و ۵۸۶‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شوند. روز یکشنبه در میان صنایع فعال بورسی، در مقابل ورود سرمایه‌های حقیقی به ۱۲ صنعت، سهامداران خرد در ۲۷ گروه فروشنده بودند. در این میان بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها در زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی به میزان ۱۰۶‌میلیارد و ۷۰۸‌میلیون تومان رقم خورد. پس از آن نوبت به شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی رسید که شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۷۵‌میلیارد و ۹۸۰‌میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند. پالایشی‌ها نیز در روندی مشابه شاهد خروج ۶۱‌میلیارد تومانی سهامداران خرد بودند. در آن سوی بازار دو گروه خودرو و موداد دارویی مورد توجه بورس‌بازان حقیقی قرار گرفتند. به این ترتیب طی دادوستدهای دومین روز کاری هفته، در میان سهام خودرویی شاهد ثبت خالص خرید ۳۹‌میلیارد و ۸۰۴‌میلیون تومانی از سوی سهامداران خرد بودیم. تولیدکنندگان دارویی نیز با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۹‌میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی همراه شدند.

دوشنبه: شاخص کل بورس تهران روز دوشنبه رشدی ۵/ ۰‌درصدی را ثبت کرد اما حقیقی‌ها فروشنده ماندند و شاهد خروج ۱۸۸‌میلیارد و ۶۵۱‌میلیون تومانی سرمایه این دسته از بورس‌بازان از گردونه معاملات سهام بودیم تا کمی از فشار فروش سهامداران خرد کاسته شود. در این روز لیست خرید حقیقی‌ها معطوف به ۱۴ صنعت شد و در مقابل شاهد ثبت خالص فروش مثبت این دسته از بورس‌بازان در ۲۳ گروه بودیم. دارویی‌ها با ورود ۳۷‌میلیارد و ۷۶۷‌میلیون تومانی سهامداران خرد صدر لیست خرید این دسته از معامله‌گران را به خود اختصاص دادند و رتبه بعدی نیز به بانکی‌ها اختصاص پیدا کرد. این گروه در جریان دادوستدهای روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۲‌میلیارد و ۴۷۷‌میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار اما شرکت‌های کامودیتی‌محور در لیست فروش سهامداران خرد جای گرفته‌اند. در صدر این صنایع، گروه فلزات اساسی با خالص خروج ۶۸‌میلیارد و ۷۸۶‌میلیون تومانی حقیقی‌ها مواجه شد و پس از آن پتروپالایشی‌ها جمعا شاهد جابه‌جایی ۱۰۲‌میلیارد تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بودند.

چهارشنبه: در آخرین روز کاری هفته گذشته شاخص کل باز هم صعودی بود اما رمق چندانی نداشت. در این روز نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۲/ ۰‌درصدی همراه شد اما جریان ضعیف تقاضا سبب شد تا حقیقی‌ها خالص فروش ۱۷۶‌میلیارد و ۳۷۸‌میلیون تومانی را ثبت کنند. در روز پایانی هفته در مقابل ورود سرمایه‌های حقیقی به زیرمجموعه‌های پالایشی، شاهد ادامه خروج این دسته از معامله‌گران از دیگر گروه‌های کامودیتی‌محور بودیم.

به این ترتیب روز چهارشنبه پالایشگاه‌های بورسی در مجموع خالص ورود ۶۸‌میلیارد و ۱۶۶‌میلیون تومانی را تجربه کردند. دستورالعمل جدید وزارت نفت برای خوراک دریافتی پالایشگاه‌ها و افزایش تخفیف در نظر گرفته شده از مهم‌ترین دلایل افزایش توجه سهامداران خرد به سهام پالایشی بود. در ادامه نیز گروه دستگاه‌های برقی، کانی غیرفلزی و سایر واسطه‌گری‌های مالی در رتبه‌های بعدی لیست خرید حقیقی‌ها قرار داشتند. در مجموع روز چهارشنبه شاهد ورود سرمایه‌های خرد به ۱۶ گروه در مقابل خروج از ۲۲ صنعت بودیم. در صدر لیست فروش حقیقی‌ها اما گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری با خالص فروش ۶۰‌میلیارد تومانی خودنمایی می‌کرد. فلزی‌ها نیز طی دادوستدهای این روز با خروج ۵۲‌میلیارد و ۸۶۴‌میلیون تومانی حقیقی‌ها مواجه شدند. پتروشیمی‌ها نیز در شرایطی مشابه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۳۲‌میلیارد و ۹۸۹‌ میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: حسن یزدانی امیرحسین زارع کامران قاسم پور فتحعلی اویسی علی صالح آبادی آذرتاش آذرنوش رشد بورس شاخص بورس سهامداران بورس پالایشی فلزات اساسی حسن یزدانی امیرحسین زارع کامران قاسم پور فتحعلی اویسی علی صالح آبادی آذرتاش آذرنوش سهامداران حقیقی ورود سرمایه آن سوی بازار سهامداران خرد میلیون تومانی میلیارد تومان روز کاری هفته بورس بازان هفته گذشته مواجه شدند بورس تهران خالص فروش لیست خرید خالص خرید مهم ترین حقیقی ها مواجه شد پس از آن شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علامت استاد حقیقی داشتن تزکیه برای تسخیر قلوب است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، ماموستا محمد روحانی دیروز در مراسم تجلیل از معلمان و اساتید اهل‌سنت آذربایجان‌غربی اظهار داشت: یکی از علامت‌های استاد حقیقی، داشتن تزکیه است تا بتواند قلب‌ها را تسخیر کند.

وی افزود: از سوی دیگر یکی از علامات استاد حقیقی این است که در طول زمان، هیبت و مقام و بزرگی‌اش همواره در دل شاگردانش باقی بماند.

عضو شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت آذربایجان‌غربی گفت: اگر اهل علم به واقع از علم، صیانت کند علم نیز یک قوه معنوی است که اهلش را پاسداری می‌کند و هر اندازه اهل علم در گرامی‌داشت مقام علم بکوشند علم به اراده خداوندی، اهلش را گرامی می‌دارد.

وی اظهار داشت: علاوه بر آن اگر به علم اهانت شود، خود اهل علم نیز مورد اهانت واقع خواهند شد.

ماموستا روحانی افزود: اگر سیمای علم خدشه‌دار شده باشد باعث می‌شود که علم نگاه سردی به اهل خود داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • تولد ستاره خوشتیپ پرسپولیسی در کنار پدرش + عکس
  • دستیار آینده مسعود شجاعی از حالا مشخص است!
  • بخش قابل توجهی از یهودیان از جنایات رژیم صهیونیستی اعلام بیزاری کرده‌اند
  • علامت استاد حقیقی داشتن تزکیه برای تسخیر قلوب است