Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@23:47:48 GMT

رشد سهام روی دوش «حقوقی‌»ها

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۳۹۹۳

رشد سهام روی دوش «حقوقی‌»ها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ برآیند خرید و فروش سهام اما به سمت بازیگران حقوقی بورس تهران بود؛ جایی که در مجموع شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۷۹ میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران بودیم. به این ترتیب به نظر می‌رسد عمده رشد قیمت سهام که البته اغلب گروه‌های بزرگ شاخص‌ساز را در برگرفته بود، بر دوش سهامداران حقوقی بورس تهران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همگام با بازیگران صنایع

در هفته‌ای که سهامداران عمده در مجموع خالص خرید حدود 179 میلیارد و 417 میلیون تومانی را رقم زدند، گروه محصولات شیمیایی در صدر لیست ورود حقیقی‌ها قرار گرفت. به این ترتیب در مجموع دادوستدهای دومین هفته مردادماه، سهام پتروشیمی به ارزش 408 میلیارد و 430 ‌میلیون تومان از پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی‌ها منتقل شد.

در این گروه سه سهم «شاراک»، «تاپیکو» و «فارس» در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. پس از آن نوبت به شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی رسید. گروهی که با تمرکز حقیقی‌ها برای خرید سهام «وغدیر» در مجموع شاهد افزوده شدن سهامی به ارزش 82 میلیارد و 716 میلیون تومان به سبد سهام بازیگران خرد بود. دیگر گروه‌هایی که در سبد خرید حقیقی‌ها قرار گرفتند اما عمدتا صنایع با ارزش بازار پایین‌تر بودند. در این خصوص می‌توان به گروه‌های تامین آب، برق، گاز، کاشی و سرامیک، حمل‌ونقل، غذایی و سه گروه کوچک دیگر اشاره کرد. در مجموع 9صنعت بورسی در هفته منتهی به 13 مردادماه مورد اقبال سهامداران خرد واقع شدند و در مقابل شاهد خروج حقیقی‌ها از 29 گروه بودیم. در صدر این گروه‌ها باز هم زیرمجموعه‌های بانکی مشاهده می‌شدند.

این صنعت در چند هفته اخیر به صورت متناوب شاهد خروج سهامداران حقیقی بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش امید به تحقق زودهنگام توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها از مهم‌ترین دلایل پشت‌کردن به گروه‌های موسوم به صنایع برجامی در بورس تهران بوده است. در این راستا طی دادوستدهای هفته‌ای که گذشت، در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری شاهد جابه‌جایی 180 میلیارد و 395 میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم. پس از آن نوبت به پالایشگاه‌ها رسید.

این گروه نیز در مجموع معاملات هفته پیش با خروج 120 میلیارد و 574 میلیون تومانی سهامداران خرد مواجه شد. سیمانی‌ها نیز وضعیتی مشابه را تجربه کردند و معاملات هفتگی خود را با انتقال سهامی به ارزش 77 میلیارد و 353 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی به پایان رساندند. خودرویی‌ها از دیگر گروه‌های برجامی بودند که در هفته گذشته علاوه بر کاهش میانگین قیمت سهام زیرمجموعه‌ خود به میزان 9/ 0 درصد، در لیست فروش حقیقی‌ها جای گرفتند و شاهد خروج 59 میلیارد و 628 میلیون تومانی این دسته از معامله‌گران بورسی بودند.

 زمین بازی معامله‌گران در روزهای هفته

شنبه: معاملات هفته گذشته بورس تهران با رشد 7/ 2درصدی شاخص کل استارت خورد. در این روز رشد دلار حامی اصلی بازار سهام بود و به رشد دسته‌جمعی قیمت‌ها به‌ویژه در گروه‌های دلاری بورس تهران انجامید. در این حال و هوای سبز سهامداران خرد نیز فعالیت خود را در زمین خرید سهام افزایش دادند و سهامی به ارزش 310 میلیارد و 140 میلیون تومان را به پرتفوی خود افزودند. در میان صنایع بورسی نیز در مقابل ثبت خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در 15 گروه، 23 صنعت در لیست فروش این دسته از بازیگران سهام جای گرفتند. در این راستا زیرمجموعه‌های گروه محصولات شیمیایی با خالص خرید 213 میلیارد و 631 میلیون تومانی حقیقی‌ها همراه شدند و پس از آن نوبت به دو گروه فلزات اساسی و چندرشته‌ای صنعتی رسید که به ترتیب شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 67 و 5/ 29 میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار اما بیشترین میزان فروش سهامداران خرد در دو گروه فرآورده‌های نفتی و بانک‌ها رقم خورد.

یکشنبه: رشد قیمت سهام در دومین روز هفته نیز ادامه پیدا کرد اما از میزان شتاب آن کاسته شد. به این ترتیب شاخص کل بورس معاملات روز یکشنبه را با افزایش 65/ 0 درصدی پایان داد. با این حال حقیقی‌ها ترجیح دادند تا بخشی از سود کسب شده در ابتدای هفته را با فروش سهام خود ذخیره کنند. در این راستا روز یکشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 52 میلیارد و 340 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم. در این روز حقیقی‌ها در 18 صنعت خریدار بودند اما 20 گروه‌ را در لیست فروش خود قرار دادند. به این ترتیب گروه‌های کامودیتی‌محور که در ابتدای هفته با رشد قیمت مناسبی همراه شده بودند، در روز یکشنبه با شناسایی سود از جانب حقیقی‌ها مواجه شدند. در این خصوص می‌توان به خالص فروش 38 میلیارد تومانی سهامداران خرد در زیرمجموعه‌های فلزی بورس تهران اشاره کرد. رقم فروش این دسته از بازیگران بورسی در دو گروه فرآورده‌های نفتی و کانه‌های فلزی نیز به ترتیب 2/ 34 و 9/ 19 میلیارد تومان برآورد شد. در مقابل دو گروه حمل‌ونقل و اطلاعات و ارتباطات بیشترین سهم در خالص خرید حقیقی‌ها را در اختیار داشتند.

دوشنبه: در میانه هفته گذشته، دادوستدهای روزانه با قدرت‌نمایی فروشندگان به پایان رسید. جایی که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای افت 17/ 0 درصدی را ثبت کرد و شدت بیشتر فروش در گروه‌های کوچک بازار به عقبگرد 3/ 0 درصد شاخص کل هم‌وزن منتهی شد. این وضعیت خود را در جابه‌جایی سهام نیز نشان داد و مالکیت سهامی به ارزش 349 میلیارد و 950 میلیون تومان به سهامداران حقوقی این بازار واگذار شد. در این میان 11 صنعت از صنایع 39گانه بورسی در لیست خرید حقیقی‌ها قرار گرفتند. اولویت نخست سهامداران خرد زیرمجموعه‌های خودرویی بودند که با جابه‌جایی 8 میلیارد و 258 میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی همراه شدند. انتشار اخباری مبنی بر موافقت کمیسیون صنایع مجلس با عرضه خودرو در بورس کالا از مهم‌ترین دلایل توجه حقیقی‌ها به سهام خودرویی بود. در مقابل اما سه گروه کالامحور فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و چندرشته‌ای صنعتی با بیشترین میزان خروج سهامداران خرد مواجه شدند.

سه‌شنبه: معاملات روز سه‌شنبه برای گروه‌های مختلف بورسی متفاوت بود. بزرگان با افزایش تقاضا در مسیر رشد قیمتی قرار گرفتند و رشد 3/ 1 درصدی را ثبت کردند و مازاد عرضه در گروه‌های با ارزش بازار پایین‌تر، واگرایی نماگر هم‌وزن را به دنبال داشت؛ به طوری که این شاخص که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها بدون در نظر گرفتن وزن آنها دارد، افت 05/ 0 درصدی را ثبت کرد. در این شرایط معامله‌گران شاهد انتقال سهامی به ارزش 145 میلیارد و 970 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. در این روز تنها 8گروه با خالص خرید مثبت سهامداران خرد همراه شدند و در مقابل شاهد خروج حقیقی‌ها از زیرمجموعه‌های 30 صنعت بودیم. در صدر لیست خروج حقیقی‌ها، گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری قرار داشت که شاهد جابه‌جایی 50 میلیارد و 947 میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بود. سیمانی‌ها نیز در این روز خالص فروش 28 میلیارد و 213 میلیون تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کردند. در آن سوی بازار اما پتروشیمی‌ها بودند که در صدر لیست خرید حقیقی قرار گرفتند و شاهد ورود 62 میلیارد و 730 میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. معدنی‌ها نیز در این روز با خالص خرید 26 میلیارد و 420 میلیون تومانی حقیقی‌ها همراه شدند.

چهارشنبه: در پایان هفته، افزایش ریسک‌های سیستماتیک و کمرنگ شدن حصول توافق مجدد هسته‌ای حداقل برای چندماه آتی سبب واکنش سبز بورس تهران شد. به این ترتیب شاخص کل این بازار با ثبت رشد 2/ 2 درصدی سرانجام پس از 7 ماه موفق شد تا به ابرکانال 4/ 1 میلیون واحدی بازگردد. همزمان با این رشد شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 58 میلیارد و 696 میلیون تومان از پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی‌ها بودیم.

در این روز پتروشیمی‌ها باز ‌هم در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه روز چهارشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 156 میلیارد و 370 میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی مورد‌توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند و با خالص ورود 81 میلیارد و 617 میلیون تومانی این گروه از بازیگران سهام همراه شدند. بانک‌ها اما روز چهارشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 55 میلیارد و 796 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند.

پربیننده ترین رشد همه بازار‌های دارایی در هفته دوم مرداد / کدام بازار بازدهی بیشتری داشت؟ مروری به عملکرد بورس در هفته دوم مرداد ماه مقایسه صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله / رشد یکدست صندوق ها با درجا زدن دارا یکم همراه شد پیش بینی وضعیت بورس در دولت جدید مردم عادی چطور می‌ توانند از بورس کالا سیمان بخرند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس تهران میلیون تومانی سهامداران خرد حقیقی ها قرار معامله گران قرار گرفتند صدر لیست خرید حقیقی شاهد خروج لیست خرید خرید سهام خالص خرید سبد سهام رشد قیمت پس از آن بانک ها گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۳۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس

میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت ماه جاری، فردا از سوی اداره کل سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی فناوری پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، مشاوره این دوره از میز مشاوره حقوقی بر عهده دکتر طالبی، دانش‌آموخته رشته حقوق اقتصادی از دانشگاه شهید بهشتی و مشاور حقوقی و مدیر امور قراردادهای بیش از ۱۰ شرکت و هولدینگ است.

شرکت‌های اراضی و استیجاری، مراکز رشد، کوآپ و استارتاپ‌های مستقر در کارخانه‌های نوآوری آزادی و های وی از مخاطبین این دوره محسوب می‌شوند.

این نوبت میز مشاوره حقوقی پارک فناوری پردیس روز ۱۶ اردیبهشت ماه جاری در دفتر مجتمع حل اختلاف ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان (طبقه فوقانی مجتمع خدمات رفاهی) برگزار می‌شود.

به نقل از پارک فناوری پردیس، علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۷۶۲۵۰۰۳۳ تماس بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس