Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: شرایط نباید به گونه‌ای پیش برود که شرایط اقتصادی و بازار سرمایه بدتر شود و نباید تقابلی بین دولت و مجلس صورت بگیرد تا خسارت این تقابل به بازار وارد شود و این دولتمردان هستند که باید اجازه دهند اعتماد به بازار بازگردد. به گزارش پول نیوز، دهمین روز معاملاتی سال ۱۴۰۰ در حالی سپری شد که شاخص‌کل برای ۹ روز متوالی جامه سرخ بر تن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس با پایان یافتن اولین روز معاملاتی هفته شاهد عقبگرد ۷/ ۰ درصدی (بیش از ۹هزار واحدی) شاخص‌کل بورس و توقف این نماگر بورسی روی عدد ۲۴۰/ ۱ میلیون واحد بودیم.

سه نماد بورسی «فولاد»، «فملی» و «شستا» با اثرگذاری حدود ۳ هزار واحدی، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص‌کل داشتند. این در حالی بود که شدت عرضه‌ها علاوه بر بزرگان بازار سهام، در سهام کوچک‌تر هم کاملا مشهود بود، به‌طوری که شاخص‌کل هموزن نیز با اثرگذاری یکسان نماد‌ها افت ۲/ ۰درصدی (۹۳۶ واحدی) را تجربه کرد و روی عدد ۴۳۶ هزار واحد ایستاد.

قدرت‌نمایی فروشندگان تاب مقاومت سهام فرابورسی را نیز گرفت و شاخص‌کل این بازار به مثابه دو نماگر اصلی بورس لباس سرخ بر تن کرد و ۴/ ۰درصد دیگر از ارتفاع خود را از دست داد. با پایان‌یافتن معاملات روز گذشته این نماگر فرابورسی تا عدد ۱۷۸۵۲واحد تنزل یافت. در این بین سه نماد فرابورسی «آریا»، «بپاس» و «زاگرس» بیشترین اثر منفی را بر شاخص‌کل این بازار داشتند. دیروز رکودی‌ترین روز معاملاتی بازار سهام (در مجموع بورس و فرابورس) در حدود ۱۸ ماه اخیر بود.   این امر در حالی اتفاق افتاد که اخبار منتشرشده مبنی بر روند مطلوب مذاکرات سیاسی حول محور برجام منجر به افزایش امیدواری‌ها برای احیای مجدد برجام و از سرگیری مذاکرات جهت رفع تحریم‌ها شده است. بر این اساس توجه بازار‌ها به سمت اخبار سیاسی معطوف شده و این موضوع تاحدودی معامله‌گران را به سکون واداشته است به‌طوری‌که در بازار ارز نیز تغییر محسوسی در روند معاملات ایجاد نشده و ثبات نسبی در قیمت‌ها را شاهد هستیم. این امر، در بورس تهران نیز کاملا مشهود است به‌طوری که سهام با بیشترین اثرپذیری از برجام و تحریم‌ها، همچنان روند نزولی در پیش گرفته‌اند، به‌طوری‌که ۶ سهم بورسی خودرویی- بانکی؛ «خساپا»، «وتجارت»، «خودرو»، «وبصادر» و «خگستر» حدود ۳۳۸ میلیارد تومان (۱۰درصد ارزش صف‌های فروش) از ارزش صف‌های فروش را به خود اختصاص دادند.   در کنار این موضوع، همچنان دامنه نوسان نامتقارن به عنوان متهم ردیف اول در افت و رکود معاملات این روزها، شرایط را برای سهامداران اسفناک کرده است به‌طوری که در جریان معاملات روز گذشته شاهد سنگین‌تر شدن صف‌های فروش از ۹ اسفند ۹۹ بودیم. به‌نظر می‌رسد تا زمانی‌که سیاست‌گذاران بر تداوم محدودیت‌ها و دخالت‌های بیجا پافشاری کنند، این وضعیت همچنان برقرار خواهد بود و اثر مثبت عوامل موثر دیگر بر بهبود بورس همچون روند مطلوب بازار‌های جهانی، جذابیت قیمت‌ها، تحولات مثبت سیاسی و ... تعدیل خواهد شد.   در همین رابطه محمدعلی احمدزاده اصل، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با معاملات هفته آینده بورس اظهار کرد: هفته آینده می‌تواند هفته خاصی برای بازار سرمایه باشد چراکه انتظار می‌رود مطابق معمول سنوات گذشته، بازار سبزی را شاهد باشیم، دوم این که انتظارات فعالان بازار سرمایه این است که با توجه به فعالیت و اقبال نسبت به صندوق‌ها با درآمد ثابت در پایان سال و در عین حال، پول‌های پارک شده در هفته پایانی سال به سمت بازار سرمایه حرکت کنند و باعث رونق بورس شود.

وی با اشاره به اینکه اعتماد سرمایه‌گذاران به صورت نسبی به کلیت بورس بازگشته است، تأکید کرد: ما در حال حاضر، در بخش‌های صنایع مختلف بازار سرمایه وضعیت خوبی برای خیلی از سهم‌های بزرگ از لحاظ سودآوری، قیمت‌های فروش سال آتی و همچنین رشد ادامه‌دار قیمت‌های جهانی پیش‌بینی می‌کنیم، زیرا این مسائل باعث می‌شود سهام شرکت‌های بزرگ معدنی، صنعتی، فلزات به خصوص در صنعت فولاد و پتروشیمی‌های بیشتر مورد اقبال سهامداران بازار قرار گیرند و بتواند سرمایه‌گذاران را جذب کند.

این کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد: خلق نقدینگی هم که همیشه در اقتصاد ما به صورت مستمر رخ می‌دهد و جایی برای حضور ندارد واین انتظار وجود دارد که سال ۱۴۰۰ شروعی برای رفتن مسیر بازار سرمایه برای نقدینگی، اما به شرط اینکه عوامل دیگر هم دوباره در فرآیند مناسبات بازار سرمایه ما مانند بازار پول دخالت کنند.

احمدزاده اصل افزود: شرایط نباید به گونه‌ای پیش برود که شرایط اقتصادی و بازار سرمایه بدتر شود و نباید تقابلی بین دولت و مجلس صورت بگیرد تا خسارت این تقابل به بازار وارد شود و این دولتمردان هستند که باید اجازه دهند اعتماد به بازار بازگردد و بانک مرکزی نباید اجازه ندهد و شرایطی را هم به وجود نیاورد که تمام مشکلاتش را از طریق بازار سرمایه پوشش دهد و این نهاد با سیاست‌های انقباضی خود مسیری را برای بازار سرمایه طراحی کند که فعالان بازار سرمایه را فراری دهد و با هر ترفندی این افراد را بازی دهد و ثبات و آرامش را از بازار سرمایه بگیرد.

هفته آینده می‌تواند هفته خاصی برای بازار سرمایه باشد چراکه انتظار می‌رود مطابق معمول سنوات گذشته، بازار سبزی را شاهد باشیم، دوم این که انتظارات فعالان بازار سرمایه این است که با توجه به فعالیت و اقبال نسبت به صندوق‌ها با درآمد ثابت در پایان سال و در عین حال، پول‌های پارک شده در هفته پایانی سال به سمت بازار سرمایه حرکت کنند و باعث رونق بورس شود

وی معتقد است که بانک مرکزی نقش عمده‌ای دارد که بتواند در هفته‌های پایانی سال و روز‌های آغازین سال جدید سیاست‌هایی را در نظر بگیرد که بازدارنده رونق سرمایه نباشد و لازم نیست که بازار را تقویت کند و یا اقدامی انجام دهد و فقط نباید جلوی بورس مانع ایجاد کند. ما اگر بازار سرمایه را نداشتیم ممکن بود بازار پول ما شرایط بدتری برای جامعه به دلیل شراط نقدینگی موجود ایجاد کند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه شاخص کل قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۸۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز هم در بازار برخلاف انتظار‌ها خبر خاصی نبود! تابلوی معاملات کم رمق است و همچنان رکود و سردرگمی به راحتی حس می‌شود و ظاهرا اراده‌ای برای رشد بازار وجود ندارد. هر خبر یا شایعه‌ای بهانه‌ نوسان یک الی دو روزه می‌شود و این دور باطل فعلا ادامه دارد.

او در ادامه می‌گوید: امروز ارزش معاملات خرد بورس به ۳,۶۴۴ میلیارد تومان رسید و خالص سفارشات با خروج ۱۴۰ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه همراه بود. همچنین تعداد نماد‌های مثبت ۲۴۱ و تعداد نماد‌های منفی ۵۶۵ نماد بود. به عبارتی حدود ۷۲ درصد نماد‌ها در شرایط قرمز بودند و بیشترین تاثیر مثبت بر بازار با وامید و بیشترین تاثیر منفی بر بازار با فولاد به ثبت رسید.

وفایی گفت: در نهایت شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش ۵ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آرامش نسبی بازار طلا و سکه امروز در رشت در مقایسه با هفته گذشته
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص